Logistic Engineer

40 uur
HBO/WO
Zwolle

Welke uitdaging hebben wij voor je?

In deze nieuwe rol ben je de rechterhand van de logistiek manager. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het initiëren en leiden van verschillende innovatie projecten op logistiek vlak die toename van efficiency, automatisering en kostenbesparing realiseren. Een aantal jaar geleden is al een voice pickingsysteem ingevoerd, nu is het tijd voor de volgende stap ’van magazijn 3.0 naar 4.0’. Tevens pakken jullie de optimalisatie van de processen op, zoals die tussen Kruitbosch en haar externe logistieke partners.

Wat ga jij doen als logistic engineer?

De eerste periode gebruiken jullie voor het inventariseren van alle mogelijkheden die er zijn m.b.t. ‘goods to men’ oplossingen. De logistiek manager zal contacten leggen met partijen die gespecialiseerd zijn in deze oplossingen en diverse consultants. Je legt zelfstandig of samen bezoeken af bij deze leveranciers of nodigt hen uit bij Kruitbosch voor een inventarisatie en scan van de huidige situatie. Ook bezoek je referentieprojecten. Je laat je voorlichten, informeren, doet ideeën op en stelt kritische vragen. Vervolgens bepalen jullie welke stappen gezet kunnen worden en welke investeringen hiervoor nodig zijn. Je maakt data analyses zodat je samen met de logistiek manager op basis van cijfermatige onderbouwingen de juiste keuzes kunt maken. Je vertaalt dit naar een concreet voorstel. Deze onderbouw je met een heldere argumentatie met voor- en nadelen en een kosten- en baten analyse. Je bent je hierbij vanzelfsprekend bewust van de balans die er moet zijn tussen investeringskosten en terugverdientijd. Dit voorstel wordt voorgelegd aan de directie van Kruitbosch.

Wanneer jouw voorstel wordt goedgekeurd, ben je tevens verantwoordelijk voor de begeleiding van het gehele implementatieproject tot en met de ingebruikname. Je doet dit op gestructureerde wijze aan de hand van door jou opgestelde plannen van aanpak. Je zorgt er hierbij voor dat je draagvlak creëert bij medewerkers door hen goed te informeren en te overtuigen van voordelen.

Daarnaast liggen er continu uitdagingen op het gebied van procesverbetering en samenwerking met partners. Voorbeelden hiervan zijn de inrichting van gestroomlijnde processen m.b.t. ingaande en uitgaande goederen en voorraadbeheer, koppelingen met systemen van derden en het bewaken van compliance m.b.t. opslag en transport. Jij begeleidt deze ontwikkelingen op planmatige en gestructureerde wijze en weet hier mensen te motiveren ‘alle zeilen bij te zetten’ om tot een succesvolle afronding te komen.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding en ervaring in een logistieke rol waar je te maken hebt gehad met het verbeteren van logistieke processen. Je bent toe aan een volgende stap in je carrière. Je wordt enthousiast van innovatie en de mogelijkheid om processen steeds verder te verbeteren.

Het zit in jouw aard om procesmatig en gestructureerd te denken. Je doorziet snel de meeste efficiënte wijze om tot doelen te komen. Je bent analytisch en cijfermatig sterk onderlegd en kunt goed overzicht houden over grote hoeveelheid informatie die je krijgt te verwerken. Vervolgens weet je deze informatie te ordenen, bundelen en vertalen naar concrete en onderbouwde voorstellen. Je werkt vanuit een plan en gestructureerd en je weet door resultaat- en doelgericht te werken een project te starten en tot een concrete afronding te brengen.

Jouw communicatievaardigheden zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Tussen verschillende typen mensen weet je snel te schakelen in communicatiestijl. Je vraagt door tot de kern en kunt informatie voor jezelf ordenen en een compleet helder beeld vormen van een situatie. Je houdt andere betrokkenen op de hoogte van ontwikkelingen en kunt dan ook goed samenwerken.

Bovenal lijkt het je een uitdaging om bij te dragen aan het verhogen van de efficiency en kostenbesparing en daarmee het succes van de Kruitbosch organisatie.

Ben jij geïnteresseerd?

Het werving- en selectieproces wordt begeleid door Netwerkt werving & selectie. Heeft deze vacature jouw interesse gewekt? Solliciteer eenvoudig via de website www.netwerkt.nl of neem contact op met Cilia Meulman.

Solliciteren

Het is erg leuk om bij Kruitbosch als logistiek medewerker te werken. We hebben een gezellig team met fijne en enthousiaste collega’s. Er is altijd een goede sfeer op de werkvloer en als nieuwe medewerker word je snel in het team opgenomen. 

Valerie Grooters, Magazijnmedewerker Uitgaande Goederen